Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
KRID: 630679997

Bodza-ház és turisztikai információs pont kialakítása

Általános tartalom

Jásd Község Önkormányzata által megvalósítandó „BODZA-HÁZ ÉS TURISZTIKAI INFORMÁCIÓS PONT KIALAKÍTÁSA A BAKONY-BALATON KELETI KAPUJÁNÁL" című projekt egy kisléptékű, tematikus turisztikai fejlesztés, melyet „A térségben jelentős kulturális és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztése" című alcélra nyújtottunk be. A projekt kódszáma:TOP-1.2.1-16-VE1-2017-00002

A Bodza-ház projekt kapcsolódik a térség helyi termék programjához, nemzetközi és térségen belüli együttműködés alapja a településen és a Bakony keleti kapujánál. A 30 hónap alatt, 2018.01.02 és 2020.07.01 között megvalósítandó, 97 700 000 Ft összköltségű projekt, mely 100%-os támogatási intenzitással megvalósuló projekt.Térségi jelentőségű, hiszen a projekt által turisztikai vonzerőt képező természeti örökség turisztikai hasznosítására nyílik lehetőség a BODZA-HÁZ tematikus és minden igényt kielégítő megépítésével. A fejlesztés eredményeképpen a turisták hosszabb időt töltenek majd el Jásdon és a környező településeken, mivel azok már meglévő attrakciókkal rendelkeznek és a fejlesztés eredményeit is összekapcsoljuk velük a „FOROG a KERÉK" tematikus út fejlesztésével. Jásd központjában felújításra kerülő épület ad majd helyet az interaktív szolgáltatási elemekkel és rendezvények megtartására alkalmas nyitott és zárt helyiségeknek, melyek kialakításával a BODZA-ház a növényre építve térségi jelentőségű turista látványosságot hozunk létre. A projekt együttműködésén alapul: Várpalota, Jásd, Tés, Szápár, Bakonynána, térségi TDM bevonása, sportegyesületek, vendégházak, egyház közreműködésével. A BODZA-HÁZ kialakításával lehetővé válik a térség turisztikai vonzerejének hálózatba kapcsolása.

A BODZA-HÁZ tartamát tekintve számos — minden évszakra kiterjedő —szolgáltatást kínál majd a projekt eredményeképpen. Kiállítótér, állandó galéria tekinthető meg. A bodzára építve továbbá interaktív kiállítás lesz elérhető a gasztronómia, természet, gyógyászat témakörében. Több nyelvű foglalkoztatások, rendezvények tarthatóak, interaktív bemutatókkal magyar, angol és szlovák nyelven.