Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
KRID: 630679997

A helyi szlovák nemzetiségi közösség kultúrájának és hagyományainak ápolásában jelentős szerepet betöltő jásdi Szlovák Tájház felújításának támogatása

NEMZ-KSZP-20-0084 - „A helyi szlovák nemzetiségi közösség kultúrájának és hagyományainak ápolásában jelentős szerepet betöltő jásdi Szlovák Tájház felújításának támogatása”

Támogatás összege: 8.000.000,-Ft


A megvalósult támogatott tevékenység(projekt/beruházás/program) bemutatása:

A projekt alapja a rossz állapotban lévő tető cseréje, valamint a tetőről folyó vízelvezetés megoldása volt.  A tevékenységet 2021. tavaszán kezdtük meg, amikor az ajánlatok bekérése után a 3 vállalkozóból kiválasztásra került a kivitelező. A munkálatokat a tájház régi gazdasági udvarán lévő Bodzaház beruházás munkálataihoz is igazítanunk kellett, hiszen annak átadását a községi önkormányzat 2021. júniusára tervezte. A tetőcsere során a régi tető cserép leszedése után  új tetőlécezés, szigetelés, cserepek elhelyezése és új csapadékvíz elvezető csatorna is kialakításra került.  (fotódokumentáció csatolva) A tetőcserével hosszú távon megoldottá vált a 250 éves tájház állagmegóvása. Így a beázásokat is meg tudtuk szüntetni, a falakat javítás utáni festése is megvalósult.

A programban felújításra került a tájház közösségi wc-je (anyag költség, szolgáltatói díj kerül elszámolásra), valamint a kiállító tér és a külső falak javítása és újra festése. A festési munkák önkéntesen kerültek elvégzésre, a szakmai munkák közül a kőműves munkák kerültek elszámolásra. (fotódokumentáció)

A projektben egy kisebb eszközbeszerzés valósult meg, a tájházunk eseményeit megörökítő már rendelkezésünkre álló fényképezőgépet bővítettük. Akkumulátor, memóriakártya került beszerzésre, valamint pendrive a fotók és filmek tárolására. (fotódokumentáció)

Mivel az eszközbeszerzésünk költségei kevesebbek lettek az eredeti tervezettekhez képest, a „felhalmozási” fő költségvetési soron belül a fennmaradó összeg átcsoportosításra került a tető cseréjének munkálatainak elszámolására. A projekthez önkormányzatunk saját forrással is hozzájárult, azért, hogy tökéletes, igényes munka kerüljön megvalósításra, valamint önkéntesek is besegítettek (festés).